Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rezy Pikao
Suroviny: Na korpus:(na menší plech): 4 vajcia, 120 g cukru krupice, 2 PL teplej vody, 75 g polohrubéj múky, 75 g Solamylu, 1,5 PL preosiateho kakaa, štipka soli.
Na krém: 250 ml mlieka, 1 vanilkoý pudink, 100 g cukru krupice - spolu prevaríme na hladký, sladký puding.
Postup: Na korpus:-Bielky vyšľaháme s polovinou cukru, žĺtky s druhou polovinou cukru šľaháme cca 3 minuty, potom pridáme vodu a ručne primiešavame striedavo vyšľahané bielky, múku so Solamylom, kakaom a štipkou soli. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 18-20 minút.
KRÉM :Po vychladnutí uvarený puding zašľaháme do 250 g masla, alebo masla napolovinu s Herou. Ochutíme rumom. 3/4 krému natrieme na korpus a navrch poklásť kompótované mandarínky alebo jahody.
Ochutená šľahačka:
Vyšľaháme 1 Ramu cremefine na šľahanie s 1 vanilkovým cukrom a zašľaháme do nej zostatok krému. Šľahačku natrieme na pudingový krém a uhladíme.
Na hotové rezy nastriekame čiary z pikaa a prečmárame ich kolmo cukrárskou zúbkovanou kartou alebo vidličkou. Necháme vychladiť a nakrájame na podlhovasté rezy.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.