Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pizza z rožkov
Suroviny: Na cesto:5 rožkov, 1 vajce, 200ml mlieka, soľ, korenie.
Postup: Rožky nakrájame na kocočky, primiešame mlieko, vajce, štipku soli a štipku korenia, nalejeme na rožky a premiešame. robíme to pomaly a ručne, aby se rožky nacucaly mlieka a vytvorilo se cesto -ako hustejša plnka. Pokiaľ je to dosť riedke, prisypeme trocha strúhanky. Koláčovú formu vyložíme papierom na pečenie a cesto naň ručne rozhrnieme po celej ploche formy. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 10 minút. Po upečení by malo byť cesto pevné. (vyskúšame stlačením prstom). Po vytiahnutí z rúry potrieme pizzu kečupom, zmiešaným s kvapkou oleja, strúčikom prelisovaného cesnaku a bylinkami podľa chuti, napríklad bazalku, oregano ap. Kečup môžeme prisladiť troškou cukru.
Potom na pizzu naukladáme všetko, čo máte radi. (saláma, klobáska, kúsky rôznych zbytkov syra z chladničky, červenú kápiu, zelenú mladú cibuľku, plátkový syr...jednoducho čo chladnička dá alebo čo si kúpite. Pečieme potom ďalších 15-20 minút. Na prekvapenie zistíte že takáto pizza je naozaj dobrá!
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.