Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Domáca krtková torta
Suroviny: CESTO: 320g hladkej múky, 180g cukru, 3 vajcia, 3 PL kakaa, 200ml oleja, 200ml mlieka, 1 prášok do pečiva. STRACCATELOVÝ KRÉM: 250g tvarohu v kocke, 2 kyslé smotany (celkom 400g), 250ml smotany na šľahanie, 100g čokolády na varenie, 1 vanilkový cukor + uvarený puding + 4 banány. PUDING: 250ml mlieka, 1 a 1/2 balíčka vanilkového pudingu, podľa chuti asi 4 PL cukru.
Postup: Najprv si z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding, klasicky podľa návodu a necháme vychladnúť. CESTO: Oddelíme si z vajec žĺtky od bielkov. Zo žĺtkov a cukru ručným šľahačom vyšľaháme penu, do ktorej potom po častiach zašľaháme olej a mlieko. Potom si zmiešame hladkú múku s kakaom a práškom do pečiva a tiež zašľaháme do cesta. Nakoniec vareškou vmiešame sneh z bielkou. Toto cesto nalejeme na masťou vymazaný a polohrubou múkou vysypaný vyšší plech. Dáme piecť na 160°C asi na 30 minút. STRACCATELOVÝ KRÉM:
V míske si ručným šľahačom vyšľaháme tvaroh s kyslými smotanami. Potom do toho po lyžiciach zašľaháme vychladnutý hustý puding- (to aby nám krém držal) a najemno nastrúhanú čokoládu na varenie + vanilkový cukor. Nakonec si vyšľaháme smotanu (bez ztužovača) a zašľaháme ju do krému. Podľa chuti eště môžete prisladiť. Keď je cesto upečené a schladnuté, tak si navrchu nožom naznačíme okraje a potom ešte naprieč ako šachovnicu. To aby sa nám koláč dobre dlabal. Vezmeme lyžicu a stred koláča vydlabeme. Ale pozor, nie až na dno!!! Vydlabané kúsky schováme bokom do misky a ideme si pripraviť straccatelový krém. Keď je krém hotový, tak si banány pozdĺžne rozkrojíme a naukladáme ich na spodok koláča. Na banány potom rozotrieme krém a navrch krému rozdrobíme kúsky vydlabaného cesta. A je hotovo...už len nechať cez noc koláč ztuhnúť v chladničke, alebo na chladnom mieste.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.