Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kapustníky
Suroviny:
1/2 hlávky kapusty, hrubá múka alebo polohrubá múka, 2 vajcia, mlieko, olej, saláma-(podľa chuti, môže byť aj údené mäso alebo slaninka, proste čo chladnička dá), soľ, korenie, vegeta, pálivá paprika.
Postup: Tento recept robíme "podľa oka", preto je možné podľa potreby pridať múky atd.. cesto by sa ale malo trochu "nnaťahovať" a nemalo by ho byť moc - kapustu aj salámu by malo byť na ňom dobre vidieť !
1/2 hlávky kapusty nastruháme, pridáme salámu nakrájanú na kocočky, 1 vrchovatý hrnček hrubej alebo polohrubej múky, môžeme ešte trochu zaprášiť hladkou múkou, 2 vajcia, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, podľa chuti soľ(docela dosť), vegeta, mleté čierne korenie, trocha pálivej papriky. Zmes dáme na plech vyložený papierom na pečenie, urovnáme do placky a pečieme asi 30minút vo vyhriatej rúre na 180°C . Keď pridáte do cesta aj prášok do pečiva,
upečiete krásny kompaktný kapustový koláč. Tak už len nakrájať na kocky a dobrú chuť !
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.