Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jablkové rezy s výbornou polevou
Suroviny: 2 vajcia, 200 g práškového cukru, 80g tuku alebo oleja, 300g polohrubej múky, 300g nastrúhaných jabĺčiek, 1prášok do pečiva, 1kávová lyžička škorice, nastrúhanú citrónovou kôru, nasekané vlašské orechy a hrozienka namočené v rume. Môžeme pridať aj kandyzované ovocie.
POLEVA: 1 čokoládu na varenie a 1 kyslú smotanu.
Postup: Vajcia s cukrom a olejom vyšľaháme do peny, pridáme nastrúhané jabĺčka a múku zmiešanú so skoricou a práškom do pečiva. Prisypeme nasekané vlašské orechy, hrozienka a poprípade i kandované ovocie.
Naplníme do vymazaného a múkou vysypaného pekáča. Upečieme vo vyhriatej rúre doružova. Rozpustíme si čokoládu a do nej zamiešame za celý kelímok kyslej smotany. Nemusíte sa báť ono sa to nezrazí ! Krémom potrieme upečený koláč a na ozdobu ho môžeme posypať nasekanými orechami alebo strúhaným kokosom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.