Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Koláč snov
Suroviny: 5 žĺtkov, 25 dkg cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dcl vlažnej vody . Spolu dobre vymiešať ! Potom pridáme 1 dcl oleja, polovičku prášku do pečiva, 25 dkg polohrubej múky, a tuhý sneh z 5 bielkov.
Postup: Polovicu cesta nalejeme na vymazaný a vysypaný plech, do druhej polovice cesta pridáme kakao, a nalejeme na svetlé cesto.
Na surové cesto po lyžiciach dáme uvarený teplý puding ( 1 l mléka , 2 vanilkové pudingy, cukor podľa chuti-(väčšinou 2 lyžice kryštáľového cukru).
Upečieme a na teplé dáme 2 kyslé smotany, pekně lyžicou rozotrieme a posypeme grankom. Hotový koláč necháme dobre vychladnúť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.