Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Luxusné jahodové rezy
Suroviny: Zákusok pre labužníkov, ktorí majú radi jemne osviežujúce a nepresladené dezerty. Môže sa pripraviť z akéhokoľvek jemného ovocia.
Postup: CESTO: 5 vajec, 20 dkg cukru krupice, 100 ml vody, 100 ml oleja, 25 dkg polohrubej múky, ? prášku do pečiva. Žĺtky ušľahať s cukrom do peny, pridať olej, vodu, múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešať tuhý sneh z bielkov. Cesto naliať na vyšší plech 30 x 40 cm, vyložený papierom na pečenie a upiecť v predhriatej rúre na 180°C /15 – 20 minut... ..Na vychladnutý piškót naukladať akékoľvek jemné ovocie z kompótu alebo zmrazené.KRÉM: 1 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 1 vanilkový cukor a 4 PL cukru spolu uvariť. Do horúceho pudingu vmiešať asi tak 1 lyžicu masla. Do vychladnutého pudingu potom vmiešať 2 kyslé smotany, trochu práškového cukru a šľahačom dohladka vyšľahať. Na piškót s ovocím natrieť krém a navrchnaniesť 2 dotuha ušľahané šľahačky so ztužovačom. Nakoniec posypať nastrúhanou čokoládou. Doporučujeme rezy pripraviť večerr a nechať do druhého dňa dôkladne zatuhnúť v chladničke. Potom je to skutočná delikatesa.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.