Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Nebezpečne dobrý jablčník
Suroviny: 4 vajcia, 100 g práškový cukor, 1 vanilkový cukor, 6 lyžíc vlažnej vody, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva 750 g nastrúhaných jabĺk, 2 vanilkové cukry, mletá škorica 3 vanilkové pudingy, 500 ml mlieka, 2 kyslé smotany- ( celkom 500 g). Recept je od pani Silvie K.
Postup: Plech vyložíme alobalom, nasypeme vanilkový cukor, škoricu, nastrúhané jablká, zalejeme cestom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220°C.
CESTO: Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme vlažnú vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva. Dobre vymiešame.
Cesto neni moc vysoké tak môžte ho pripraviť aj z 1,5 dávky a 1Kg jabĺk.
Po upečení plech obrátime pomocou druhého plechu a jablká sú potom navrchu. Takto pripravené potrieme nálňou z pudingu.
NÁPLŇ - uvaríme 3 pudingy v 500 ml mlieka, necháme mierne vychladnúť a do mierne teplého zašľaháme šľahačku z kyslej smotany, Dozdobíme nastrúhanou čokoládou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.