Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Obložený- zapečený chlebík
Suroviny: 1 bochník chleba, maslo (asi tak 125g), 4 stúčiky cesnaku, soľ, čierne mleté korenie, saláma- ( je jedno či použijeme mäkkú alebo suchšiu), tvrdý syr, vajíčko, cibuľa a zelenina podľa chuti - napríklad rajčiny a paprika.
Postup:Chlieb začneme krájať na plátky hrubé asi tak 1,5cm, čo najviac ku spodnej kôrke, ale nesmieme ich celkom dokrojiť!Chleba musí zostať držať pohromade! Na masle orestujte prelisované strúčiky cesnaku, pridajte soľ, podľa chuti korenie a potom nechajte vychladnúť. Keď maslo s cesnakom vychladne, potriete z obidvoch strán všetky krajčeky. Potom medzi krajce naukladejte všetko čo máte pripravené a čo Vám najviac chutí. Syr môžete dáť plátky, alebo postrúhaný a zmiešaný s natvrdo uvareným vajíčkom. Takto sa syr všade lepšie dostane a nádherne sa vypečie. Vajíčka dávame podľa množstva syra. (ale tiež nemusí byť vajíčko vôbec). Povrch chlebíka potrieme ešte zmesou masla s cesnakom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.