Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kaukazský šašlík
Suroviny: kuracie mäso čisté bez kostí, 1 celú väčšiu cibuľu, korenie, akékoľvek ďalšie korenie podľa vlastnej chuti, ocot, vodu, 10 špízových ihiel alebo špajle.
Na prílohu: 10 ks rajčín, 2 veľké cibule.
Postup: 1. kuracie mäso nakrájame na kúsky- veľkosti väčšieho orecha a pridáme nadrobno nasekanú cibuľu. Všetko vložíme do misy a rukou pomerne silno premačkáme. Vzniknutú šťavu v mise ponecháme. Pridáme soľ, čierne mleté korenie a akékoľvek ďalšie korenie podľa chuti. Všetko zalejeme octom zamiešaným s vodou v pomere 1:1. A znova ručne premačkáme. Túto ochutenú zmes necháme v chladničke do druhého dňa odležať!
2. Takto pripravené mäso napichujeme postupne na špízové ihly (alebo na špajle). Na kaukaze sa používajú ploché ihly - šampury. Ihly kladieme na rozpálený gril a mäso priebežne polievame hodne koncentrovanou octovou vodou, ktorá dá mäsu výbornú chuť a zároveň hasí vzniknuté plamene pod mäsom.
3. Po upečení šašlík ponecháme na ihlách a ako prílohu môžeme podávať na koliečka nakrájanú cibuľu a rajčiny.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.