Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Vo vlažnom mlieku urobíme kvások. Všetky prísady zamiesime s teplým mliekom, vypracujeme vlažne cesto a necháme 1 hodinu stať a kysnúť. Ak cesto vykysne, vyvaľkáme ho a postupne priadavame 60 dkg pomletých škvarkov a to nasledovné:
Najprv 1/3 škvarkov rozotrieť na vyvaľkane cesto - cesto zložiť z prava do ľavá, zľava do prava, zhora a zdola. Toto opäť vyvaľkáme, pridáme druhu tretinu škvarkov, opäť zlozíme a všetko opakujme 3 krát. Nakoniec vyvaľkáme na asi 1 cm, vrch potrieme žĺtkom, osolíme a vykrajujeme kruhy - napr. pomocou pohára.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.