Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Slepačia polievka
Suroviny: 1 sliepka, mrkva, petržlen, zeler aj s trochou vňate, kaleráb, pór, cibuľa, kúsok kelu alebo ružičkový kel, čierne korenie celé, vegeta, soľ.
Postup: Umytú a očistenú sliepku vložíme do hrnca- do ktorého sme už napustili vodu a chvíľu povaríme až nám vystúpa na povrch vyzrážaná pena, ktorú potom odoberieme. Potom vložíme zeleninu a koreniny a varíme pomaličky na slabom ohni približné 4 až 5 hodín. Po uvarení polievku precedíme. A dochutíme. Časť polievky si odoberieme do menšieho hrnca a vnej zavaríme -najlepšie doma robené rezance alebo mrveničku. Pri servírovaní polievku dozdobíme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.