Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčová panenka so slivkovou omáčkou
Suroviny: (pre 4 osoby): 800g bravčovej panenky, 100 g slaninky, 100 g sliviek, olej, griľovacie korenie. Omáčka: Koreňová zelenina- (100 g zeleru, 100 g petržlenu, 100g mrkvy),10 g cibule, 100 g brusiniek, divoké korenie-(bobkový list, celé čierne aj nové kornie, voňavé klinčeky, borievky), soľ, 2 dcl červeného vína, 100 g slivkového lekváru, 100 g sušených sliviek.
Postup: V panenke urobíme nožom kapsu a vyplníme ju sušenými slivkami, ktoré pred naplnením môžeme zabaliť do slaninky. Panenku okoreníme grilovacím korením a opečieme prudko ze všetkych strán – asi 2 min. Potom dáme panenku na pekáč a vložíme do vyhriatej rúry na 12 minut pri 210°C .
Na omáčku si nakrájame na kocky koreňovú zeleninu a opečieme ju dozlatova. Pridáme divoké korenie a nakrájanú cibuľu. Znova necháme zarestovať . Po chvíli pridáme lekvár a zalejeme červeným vínom.( môžeme pridať aj 2 dcl vývaru ). Povaríme a precedíme. Ako príloha sa hodia varené zemiaky. Môžeme ich uvariť aj v šupke, nakrájať na plátky a potom opiecť na panvici s nasekanou kudrnkou. Pri servírovaní panenku pozdĺžne rozkrojíme, prelejeme omáčkou a pridáme opečené zemiaky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.