Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Špenátové knedlíčky
Suroviny: (pre 4 osoby)- 400 g mrazeného špenátu, 200 g toastového chleba, 1 vajce, 100 ml mlieka, soľ a korenie na dochutenie.
Postup: Do hrnca si dáme variť vodu, ktorú mierne osolíme. Špenát rozmrazíme, prekrájame nožom a dobre vymačkáme, aby nebol vodnatý. Toastový chlieb nakrájame na drobné kocky, dáme spoločne so špenátom do misy, pridáme vajce, okoreníme a dobre premiešame. Pokiaľ je cesto moc tuhé, málinko ho doriedime mliekom. Z hotového cesta tvoríme za pomoci 2 lyžíc malé knedlíky, které varíme vo vriacej vode cca. 10 minút. Uvarené scedíme a necháme dobre odkvapkať. Podávame ako prílohu k mäsu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.