Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Mäso nakrájame na približne 300g nízké roštence, prepečieme ich na rozžeravenom drevenom uhlí cca 15 min. až na stupeň opečenia "medium", čo je v prostriedku ľahúčko ešte krvavé mäso. Mäso sa vopred nemarinuje v oleji, ani sa nekorení. Pred podávaním steak posolíme hrubou morskou soľou a okoreníme čerstvo namletým korením. Občas môžeme potrieť olejom, v ktorom je naložený rozmarín, celý cesnak a celé čierne korenie. Ale neni to nutné. Omáčka chimichurry: Najemno nasekáme bylinky, pridáme cesnak, nasekanú cibuľku, zalejeme olejom a octom, okoreníme korením chimichurry, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Zakvapneme citrónovou šťavou. Všetko zamiešame! Omáčka sa podává čerstvá. Servírujeme s čerstvým pečivom alebo len so zeleninou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.