Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Mäso bôčik a pečeň zomelieme a necháme schladiť. (každý druh mäsa osobitne). Nakrájaný toast zalejeme smotanou a necháme rozmočiť. Mleté mäso dáme do mixéra a osolíme. Potom pomaly pridávame rozmočený toastový chlieb a vymiešame, až sa hmota začne lepiť ! Potom po častiach pridáme aj pečeň, bôčik, korenie, citrónovú kôru a všetko vyšľaháme na hladkú hmotu. Túto hmotu naplníme do zaváraninových pohárov, ktoré dobre uzavrieme. Poháre potom vložíme do pekáča s vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 120°C a pečieme asi 1 hodinu. Hotovú natierku necháme vychladnúť !
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.