Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kapor na bielom víne
Suroviny: 800g kapra naporcovaného na podkovy (po 200g), soľ, korenie, 1 citrón, 2 Pl hladkej múky, 1 dcl oleja, 2 cibule, 200 g sterilizovaného hrášku, 200 g sterilizovanej kukuričky, 1-2 zelené papriky, celá rasca, 2 dcl bieleho vína.
Postup: Pripravené a sušené porcie kapra osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom. Potom ich obalíme v hladkej múke a na rozpálenom oleji opečieme zo všetkých strán. Opečené porcie kapra preložíme do pekáčika. Vo výpeku z kapra opražíme na kolieska nakrájané cibule. Papriky prekrojíme a vyberieme jadrince. Papriky nakrájame na pásiky a dáme k rybe do pekáča. pridáme aj opraženú cibuľu, hrášok a kukuričku bez nálevu. Potom porcie kapra posypeme rascou a podlejeme vínom. Pekáč prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 10 minút. Potom pekáč odokryjeme a kapra dopekáme ešte 5-10 minút dozlatista. Podávame s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.