Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiakový šalát s hubami a syrom
Suroviny: 600 g menších zemiakov, 200 g sterilizovaných húb v sladkokyslom náleve, 1 PL bieleho jogurtu, 1 dcl šľahačkovej smotany, troška mletej červenej papriky, 100 g kvalitného syra. (napr.Čedar), soľ, korenie.
Postup: Umyté zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Po uvarení ich scedíme a necháme schladnúť. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a dáme do misy. Pridáme na kúsky pokrájané huby aj s polovicou nálevu, primiešame jogurt, smotanu a podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec primiešame nahrubo nastrúhaný syr a premiešame. Hotový šalát dozdobíme bylinkami a mletou paprikou. Podávame k vyprážanému mäsu. (k rybe).
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.