Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
"Delicato" plnka do hydiny
Suroviny: 4 rožky, 1 krajec tmavého chleba (hrúbka asi 2 cm), 3 vajcia, 1 dcl mlieka, 1 čL soli, 1/2 čL mletého čierneho korenia, 1/2 čL celej rasce, 2 čL majoránky, 1 stredne veľké jabĺčko, olej. (podľa chuti môžeme priidať aj 50 g šunky a za hrsť zelenej nasekanej petrželky).
Postup: Rožky aj chlieb nakrájame na kocky asi-1,5x1.5 cm. Dáme do misy, pridáme žĺtky z vajec, mlieko a ostatné koreniny. Jabĺčko ošúpeme, nakrájame na malé kocočky a pridáme k rožkom. Potom môžeme pridať ak chceme -aj šunku a nasekanú petržlenovú vňať. Zmes premiešame a nakoniec do nej z ľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Touto plnkou môžeme plniť hydinu pripravenú na pečenie, alebo ju dáme do olejom vymasteného pekáča vo vrstve hrubej asi 3-4 cm a upečieme dozlatova. Upečenú plnku pokrájame na porcie a servírujeme ako prílohu k pečenej hydine.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.