Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zákusok "oblíž prst!
Suroviny: Piškótové cesto: 5 vajec, 5 PL kryštáľového cukru, 5 PL hladkej múky, 2 PL kakaa. PLNKA: 2 dcl mlieka, 2 PL hladkej múky- (spolu dobre vymiešať a uvariť na kašu).3 vaniľkové cukry, 5 žĺtkov, -(spolu vymiešať do peny), 250 g masla, 100 g práškového cukru- (spolu vymiešať)!
Postup: Suroviny na cesto spolu dobre vymiešame, zmes dáme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou. Pri miešaní je dobré vopred zmiešať kakao s múkou. PLNKA: vymiešame si spolu žĺtka s vaniľkovým cukrom a potom ich spojíme s vymiešaným maslom- spolu s práškovým cukrom. Potom do tejto spojenej hmoty opatrne pridávame vychladenú uvarenú kašičku z mlieka a múky. Na upečené vychladnuté cesto natrieme plnku, navrch natrieme dotuha vyšľahaný sneh z bielkov zmiešaný s práškovým cukrom- (250 g cukru) a spolu vyšľahaný nad parou na tuhý krém. Povrch hotového zákusku môžeme dozdobiť grankom alebo nastruhanou čokoládou ap. a necháme stuhnúť v chladničke!
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.