Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zálesácky guláš
Suroviny: 400 g hovädzej kližky (môčing) alebo slabinky, 2 PL masti, 2 cibule, 1 čL rasce, 2 PL rajčinového pretlaku, 1 PL mletej sladkej papriky, soľ, biele mleté korenie, cesnak, 150 g suchej fazule- (namočenej deň vopred vo vode), 130 g sterilizovanej alebo mrazenej zeleniny, hovädzí vývar- ( môže byť z kocky), hladká múka a masť na zápražku.
Postup: Namočenú fazuľu si dáme uvariť do osolenej vody. Mäso opláchneme a pokrájame na kocky. Na horúcej masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme celú rascu, pretlak a po chvíľke restovania aj mletú sladkú papriku. Túto zmes premiešame, zalejeme trochou vývaru a pridáme na kocky pokrájané mäso. Prikryté dáme dusiť. Keď sa mäso zatiahne-(získa bledú farbu), tak guláš osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Podľa potreby dolievame vývarom. Keď je mäso mäkké, pridáme zvyšný vývar, privedieme do varu a guláš zahustíme upraženou zápražkou. Necháme na slabšom ohni povariť ešte 15-20 minút. Nakoniec do gulášu pridáme uvarenú fazuľu, zeleninu, dochutíme prelisovaným cesnakom- podľa chuti a guláš necháme znova prevrieť. Podávame s chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.