Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Vaľkaná štrúdla
Suroviny: 280 g hladkej múky, 80 g roztopeného masla, 1 kelímok bieleho jogurtu, štipka soli. PLNKA:1 kg očistených a nahrubo postruhaných jabĺk, 4 hrste cukru, 1 vrecko pomletého maku-(cca 250g).
Postup: Suroviny na cesto spolu vymiešame a necháme 30 minút odpočinúť. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske natenko, na cesto rozložíme nastruhané jablká posypeme cukrom, mletým makom, polejeme maslom a zvinieme do závinu. Takto pripravenú štrúdlu dáme na vymastený plech, potrieme olejom a upečieme dozlatista.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.