Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Mriežkové rezy
Suroviny: 300 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 130 g tuku (Hera ap.), 2 vajcia, 2 PL mlieka, štipka soli, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 balíček vaniľkového cukru, 1 čL mletej škorice, ríbezľový alebo marhuľový džem, nasekané vlašské orechy na posypanie, práškový cukor na konečnú úpravu.
Postup: K preosiatej múke primiešame cukor, vaniľkový cukor, prášok do pečiva, mletú škoricu a spolu s mliekom a vajičkami vymiešame cesto. Z cesta si oddelíme približne 1/3 a odložíme bokom. Ostatné 2/3 cesta rozvaľkáme a uložíme na slabo vymastený plech. Povrch cesta potrieme džemom a posypeme nasekanými vlašskými orechami. Z odloženej tretiny cesta si vytvarujeme tenšie šúľky, ktoré šikmo na spôsob mriežky poprekladáme na pripravené cesto. Takto pripravené upečieme vo vyhriatej rúre, až budú mriežky na povrchu pekne dozlatova. Nakoniec upečené rezy poprášime práškovým cukrom a rozkrájame na úhľadné štvorce.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.