Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Orechový mrežovník
Suroviny: 200 g masla alebo tuku Hera, 1 vajce, 250 g hladkej múky. Na plnku: 150 g mletých vlašských orechov, 120 g práškového cukru, 6 vajec.
Postup: Maslo, vajce a múku spracujeme na cesto a dáme ho na chvíľu do chladničky zatuhnúť. Potom z cesta oddelíme približne 1/3 a odložíme bokom. Ostatné cesto rozvaľkáme, dáme na pomastený plech a natrieme ho plnkou. Na plnku potom ukladáme šikmo mriežky, ušúľané z odloženej tretiny cesta. Mriežky potrieme žĺtkom a mrežovník dáme do vyhriatej rúry upiecť doružova. PLNKA: mleté orechy, práškový cukor a žĺtky z vajec spolu vymiešame, potom ku tejto zmesi pridáme tuhý sneh z bielkov a zľahka spolu premiešame.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.