Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Sypké oškvarkové pagáčiky-jednohubky /recept z r.1942/
Suroviny: 500 g pomletých oškvarkov, 500 g hladkej múky, 1 vajce, soľ, 1/2 balíčka prášku do pečiva, žĺtok na potretie, rasca na posypanie.
Postup: V mise si rozmrvíme pomleté oškvarky spolu s múkou, pridáme vajce, prášok do pečiva, osolíme a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme troška odpočinúť a potom ho vyvaľkáme na doske na hrúbku asi 1,5 cm. Vykrajujeme malé pagáčiky, ktoré na povrchu nožom ozdobne narežeme na mriežku. Pripravené pagáčiky poukladáme na pomastený plech, potrieme žĺtkom a posypeme celou rascou. Upečieme v dobre vyhriatej rúre doružova. Tieto pagáčiky maju dlhu trvanlivosť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.