Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Prekladané zemiaky s cibuľou
Suroviny: 800 g zemiakov, 2 stredne veľké cibule, 1 PL masti, 200 g šunkovej salámy, 4 vajcia uvarené na tvrdo, 1 PL posekanej petržlenovej vňate, 100 g postrúhaného tvrdého syra, 2 vajcia, 200 ml kyslej smotany, 1 ČL vegety, soľ,
mleté čierne korenie
Postup: 1. Zemiaky umyjeme a aj so šupkou uvaríme v osolenej vode. Mierne vychladnuté ich ošúpeme a pokrájame na kolieska. Medzitým na masti osmažíme očistenú a na kolieska pokrájanú cibuľu. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme k nej salámu pokrájanú na menšie kocky alebo rezančeky.
2. Do zapekacej misy ukladáme striedavo vrstvy zemiakov, opečenej cibule so salámou a vajcia nakrájané na kolieska. Každú vrstvu osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou.
3. Na poslednú vrstvu rovnomerne nasypeme postrúhaný syr a zalejeme vajcami rozšľahanými v kyslej smotane, ktorú sme ochutili vegetou. Vo vyhriatej rúre pečieme 25 až 30 minút.
Dobrá rada: Zapekaciu nádobu stačí zľahka vytrieť masťou, v ktorej sa smažila cibuľa.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.