Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Stejky z kuracích stehienok
Suroviny: 800 g vykostených kuracích stehien bez kože, 60 g masla, 1 črievko taveného syra napríklad Bambíno, 200 ml smotany na šľahanie, 200 ml zeleninového vývaru z kocky, 2 PL slnečnicových alebo tekvicových semienok,
soľ, mleté čierne korenie
Postup: 1. Kuracie stehná osolíme, okoreníme a potrieme zmäknutým maslom. Z oboch strán krátko opečieme na grilovacej panvici s mriežkovaným dnom. Potom stehná preložíme do zapekacej misy a na každý kúsok dáme trochu topeného syra.
2. Do výpeku v panvici vlejeme smotanu a zeleninový vývar. Premiešame, necháme prevrieť a horúcou omáčkou podlejeme mäso v zapekacej mise. V predhriatej rúre pri teplote 200 °C zapekáme
15 až 20 minút, kým sa syr nezačne roztekať.
3. Na teflónovej panvici nasucho opražíme semienka, ktorými posypeme zapečené mäso.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.