Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Prievidzská roštenka
Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa z roštenca, olej alebo masť, 1 cibuľa, 1-2 čerstvé papriky, 2 stredne veľké rajčiny, mleté čierne korenie, majoránka, mletá sladká paprika, 1 strúčik cesnaku, 2 kocky bujónu-gulášová šťava, soľ, hladká múka na zahustenie.
Postup: Mäso odblaníme a nakrájame na hrubšie plátky /á 150g/. Na tuku speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme plátky mäsa a z každej strany ich necháme orestovať. Potom podlejeme trochou horúcej vody, pridáme bujón a prikryté udusíme takmer domäkka. Potom k mäsu pridáme na pásiky pokrájané papriky, na kocky nakrájané olúpané rajčiny, prelisovaný strúčik cesnaku, pridáme za 1 PL mletej papriky, trocha korenia a spolu dodusíme domäkka. (Papriky by mali zostať nerozvarené!) Nakoniec omáčku zahustíme trochou hladkej múky a necháme prevariť. Hotovú roštenku dochutíme majoránkou, korením a podľa chuti prisolíme. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo s knedľou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.