Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Z kociek bujónu si uvaríme vývar. Do hrnca dáme 2 PL masla a necháme ho rozohriať. Pridáme 2 PL hladkej múky a upražíme zlatistú zápražku. Zalejeme ju vychladnutým vývarom a dobre premiešame. Potom pridáme prelisovaný cesnak, podľa chuti trocha celej alebo mletej rasce, korenie, zalejeme smotanou a necháme povariť. Nakoniec polievku zjemníme kúskom masla. Podávame s opraženými žemľovými kocočkami (krutónikmi) alebo so šunkovými knedlíčkami. ŠUNKOVÉ KNEDLÍČKY: Do misky vyklepneme vajíčko, pridáme troška soli, asi 50 g- na drobné kocočky pokrájanej šunky a trocha nasekanej petržlenovej vňate. Dochutíme štipkou mletého korenia a pridáme toľko detskej krupice, aby sme vymiešali hustejšie cesto. Z takto vypracovanej hmoty tvarujeme navlhčenými rukami malé asi 1,5 cm guličky. Tieto uvaríme v osolenej vode a po uvarení ich vložíme do polievky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.