Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Špeciality

Bravčové v alobale a borovičkovej marináde

Suroviny: 1,5 kg bravčového pliecka -(mäsa môžete použiť aj viac, marinády je dostatok aj pre 2kg mäsa). NA MARINÁDU:2 dcl borovičky, 5 dcl červeného vína, 3 PL horčice, 5 dcl jemného kečupu, necelá PL soli, 1 PL sojovej omáčky, 1 PL worcestru, 7 strúčikov cesnaku,2-3 stredne veľké cibule, niekoľko plátkov prerastenej slaninky.

Postup: Mäso očistíme a nakrájame na centimeter hrubé medajlónky. Poriadne naklepeme do rezňovej hrúbky. Do veľkej misy nalejeme kečup, borovičku, horčicu, víno, soľ, sójovú a worcester omáčku zamiešame, ochutnáme, poprípade dochutíme a pridáme mäso. Prikryjeme alobalom a necháme v chladničke uležať minimálne 1 a pol dňa. Odležané mäso vyberieme, rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plátky slaniny prekrojíme na polovicu, cibuľu pokrájame na rezance. Z alobalu si odtrhneme 3 dostatočne veľké štvorce do ktorých budeme ukladať mäso spoločne s cibuľou a slaninou a to spôsobom na alobal dáme cibuľu, slaninu, plátky mäsa a navrch znova cibuľu a plátky slaninky. Trochu ešte pokvapkáme šťavou z marinády a poriadne zabalíme aby nám pri pečení šťava z alobalu nevytekala.Balíčky by mali byť zabalené tak, aby sa v nich nenachádzalo viac ako 6ks mäsa, mohlo by sa stať že by sa Vám neprepiekli. Zabalené balíčky s mäsom uložíme na mriežku a pečieme približne 2 hodiny. Ako príloha sa k tomu najlepšie hodia pečené zemiaky ale aj s chlebom je to pochúťka, pretože v balíčkoch sa nachádza dostatok šťavy.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 12. 06. 2010 | 4145 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18732 hl.)
 
Jednoduché (6031 hl.)
 
Lacné (5833 hl.)
 
Overené - tradičné (5439 hl.)
 
Je mi to jedno (5378 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41413
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server