Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: 1. Mäso pokrájeme na rezne , naklepeme, nakrájame na tenké pásiky a dáme do hlbšej misky. Ochutíme soľou, korením, pridáme vajcia, cibuľu- pokrájanú na tenké kolieska, roztlačený cesnak, zemiakový škrob, kečup, sójovú omáčku, olej, mletú papriku a vegetu. Dobre premiešame a odložíme na 24 hodín do chladničky.
2. Na tepeľnú úpravu z mäsovej zmesi odoberieme lyžicou časť a dáme na rozohriaty olej, lyžicou sformujeme do tvaru placky- napr. vo veľkosti dlane.
3. Podávame s dusenými zemiakmi, dobrým zeleninovým šalátom a keď si dáme na mäsko trocha horčice je to mňam.
4. Recept je super, lebo sa z toho narobí veľa kúskov, a môžete to mať v chladničke aj dlhšie nie len 24 hodín a pripraviť na čerstvo.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.