Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup:Z vlažného mlieka, kvasníc, cukru a trošky múky vymiešame kvások a necháme ho na teplom mieste podkysnôť.Do preostiatej múky pridáme kvások, soľ a doriedime podľa potreby vlažným mliekom alebo vodou. Vypracujeme hustejšie vláčne cesto. Vypracované cesto necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvalkáme na plát hrubý 1 - 1,5 cm. Rozvaľkaný plát cesta potrieme herou, do ktorej sme zamiešali roztlačené strúčiky cesnaku. Pripravené natreté cesto zvinieme do rolády a šikmými rezmi nakrájame na trojuholníky. Nakrajané trojuholníky poukladáme na plech, ktorý sme predtým vyložili papierom na pečenie alebo vymastili tukom. Nakoniec nakrájané trojuholníky potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do zlatista pri 180stupňov asi 20 - 25 minút. (Pred upečením môžeme cesnakáče posypať sezamovými semienkami alebo hrubou soľou. Neodporúčame rascu, jej chuť sa nehodí s cesnakom!
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.