Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Diviačie stehno so šípkovou omáčkou
Suroviny: 1kg diviačieho stehna, 1/2 kg koreňovej zeleniny, olej , 1/2 dcl octu ,soľ, 1 cibuľa, mleté korenie na divočinu-2čierne celé aj nové korenie, celé borievky, bobkový list,2-3 klinčeky, šípkový lekvár, štipka mletej škorice, 20 dkg údenej slaninky, citrón.
Postup:Diviačie stehno odblaníme a prešpikujeme pásikmi údenej slaninky. Potom si pripravíme nálev z1 dcl oleja, kúskov koreňovej zeleniny a korenia na divočinu. Do nálevu vložíme prešpikované stehno a dáme ho do chladničky marinovať aspom na 24 hodín. Nakrájanú koreňovú zeleninu orestujeme dozlatova, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, ocot, cukor, soľl, mleté divoké korenie, zalejeme vodou a dáme spolu s mäsom dusiť. Mäkké mäso vyberieme a šťavu so zeleninou rozmixujeme. Ochutíme citrónom, škoricou a zahustíme šípkovým lekvárom. Na hotovú omáčku nalejeme oškvarenú-rozpustenú slaninku. Podáváme so žemľovou knedľou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.