Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Osie hniezda
Suroviny: Cesto: 850 g hladkej múky, 2 čl prášku do pečiva, 100 g kryštáľového cukru, 1 čl soli, 100 g tuku, 40 g droždia, 500 ml mlieka. Plnka: hrozienka, posekané orechy, vanilínový a kryštáľový cukor, škoricu, 100 g tuku alebo oleja.
Postup: Do trochy osladeného mlieka dáme drožide, štipku cukru a urobíme kvások. Pridáme rozpustený tuk, prísady a zvyšok mlieka. Vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť. Cesto rozdelíme na 2 časti. Každú vyvaľkáme, posypeme škoricou, vanilkovým a kryštáľovým cukrom, hrozienkami, posekanými orechmi a pokvapkáme rozpusteným tukom alebo olejom. Zvinieme závin a pokrájame ho na asi 1 cm hrubé kolieska, ktoré ukladáme na vymastený plech. Necháme ešte vykysnúť a potrieme žĺtkom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.