Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kuracie mäso nakrájame na ľubovoľú veľkosť, poukladáme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme a na vrch poukladáme kolieska cibule. Podlejeme vodou a trochou oleja a dáme zapekať. Takto pripravené zapekáme pri 180 stupňoch cca 35 minút. Do misy potom dáme 1 malý pretlak zmiešaný s 1 lyžicou horčice. Do misy hodíme aj 1 celý strúčik cesnaku. Občas polejeme mäso šťavou. Pečieme mäso ešte asi 10 minút. Nakoniec posypeme syrom a dopečieme syr do zlatista. Vhodná príloha hranolky alebo opekané zemiaky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.