Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Zo stehna odtránime všetky blany a tuk. Odblanené mäso potrieme soľou a roztlčenými borievkami. Potom mäso položíme na pekáč a navrch položíme niekoľko bobkových listov. Zabalíme do handry namočenej v octovej vode a necháme niekoľko dní stáť v chladničke. Handru denne vypláchame a namáčame v čerstvej octovej vode. Deň pred pečením namočíme stehno do mlieka a tesne pred pečením mlieko z mäsa poutierame. Potom mäso prešpikujeme tenkými plátkami slaninky, poobraciame v horúcom masle a na troške vody udusíme domäkka. Mäkké mäso prikryjeme alobalom a upečieme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.