Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Srbský kapor
Suroviny: 1 kg kapra, 1 kg zemiakov, 2 - 3 rajčiny, 1 veľká cibuľa, 2 dl smotany, mletá paprika, soľ
Postup: Očisteného kapra pokrájame na porcie a osolíme. Na masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme mletú papriku a na kolieska pokrájané očistené zemiaky. Premiešame, osolíme a pridáme ošúpané pokrájané rajčiny. Prikryté za občasného podlievania vodou udusíme domäkka. Keď sú zemiaky skoro mäkké, polovicu z nich preložíme do pekáča, na zemiaky poukladáme porcie kapra a prikryjeme druhou polovicou zemiakov. Navrch nalejeme smotanu a upečieme v rúre dočervena.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.