Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Segedínsky guláš z hovádzieho môčingu
Suroviny: 500 g hovôdzieho mäsa-môčingu /nožina/, 2 stredne veľké cibule, 3 PL bravčovej masti- alebo olej, 1 PL mletej sladkej papriky, trocha celej rasce, 1 PL masla, 1 PL hladkej múky, 1 kelímok kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 500 g kyslej kapusty.
Postup: Oplácnuté mäso osušíme, odblaníme a nakrájame na kocky.Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme ju do sklovita na horúcej masti. Potom pridáme nakrájané mäso a za stáleho miešania ho opekáme až mäso zbledne a tzv. sa zatiahne. Takto pripravený základ posypeme paprikou a ešte krátko spolu opečieme. Opečené mäso posolíme a za častého miešania ho restujeme až pustí šťavu. apridáme rascu, trocha mletého korenia a podlejeme vodou. Prikryté dusíme asi 30 minút. Potom pridáme kyslú kapustu, podľa potreby podlejeme vodou a guláš dodusíme domäkka. Guláš zahustíme svetlou zápražkou z masla a hladkej múky. Dobre spolu premiešame a necháme prevariť. Nakoniec do gulášu pridáme zohriatu smotanu /studená by sa môhla zraziť/ a krátko prevaríme. Hotový guláš podľa chuti posolíme a podávame s kysnutou knedľou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.