Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pečené mäso s kaparovou omáčkou
Suroviny: 1 kg pečeného mäs (môže byť bravčové, hovädzie alebo teľacie), masť, 18-20 kapár, 1 strúčik cesnaku, 1 malá cibuľa, 8-10 gulôčiek čierneho korenia, majoránka
Postup: Do teplej masti dáme kapary, cesnak, nasekanú cibuľu, korenie, štipku majoránky a dusíme s troškou vody. Keď sa voda odvarí, koreniny z masti vyberieme a vo vydusenej šťave prudko opečieme nakrájané plátky mäsa. Medzitým oddelíme kapary od korenia a kapary popučíme. Vložíme ich naspäť do výpeku a prehrejeme. Omáčkou polejeme mäso.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.