Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Provensálske pečené mäso
Suroviny: 1 kg hovädzieho mäsa, 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, olej, 150 ml vody, 1 malý rajčinový pretlak, 1/2 kg zeleného hrášku, klinčeky
Postup: Plátky cesnaku podusíme na oleji a mäso na tomto ole opečieme z obidvoch strán. Pridáme vodu, pretlak a dusíme. Cibuľu rozkrájame na 4 kusy, napicháme do nej klinčeky a špáradlom pripevníme na mäso. Prikryté mäso dusíme asi 2 hodiny. Potom pridáme hrášok a dosusíme domäkka.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.