Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kurací "Beťár" perkelt
Suroviny: 1 kg kurčaťa, 150 g cibule, 15 g mletej papriky, 150 g húb, 1 strúčik cesnaku, rajčinový pretlak, soľ
Postup: Na masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme mletú papriku a podliate trochou vody krátko podusíme. Potom pridáme kúsky kurčaťa a dusíme 90 minút. Po 20-tich minútach vložíme plátky hríbov, dochutíme roztlačeným cesnakom, soľou, pretlakom a dodusíme. Podávame s haluškami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.