Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pivové rožky
Suroviny: 20 g kvasníc, 50 ml mlieka, 1/2 kg múky, 60 g masla, 1 čl soli, rasca
Postup: Kvasnice necháme podkysnúť vo vlažnom mlieku, pridáme do preosiatej múky, osolíme a miesime na vláčne cesto s pridaním mlieka (ako na lístkové cesto). Z cesta urobíme 4 bochníky, vyvaľkáme na doske, rozkrojíme na 8 dielov. Stočíme do tvaru rožkov a potrieme maslom. Tieto uložíme na lech, posypeme soľou a rascou a necháme v teple nakysnúť asi 2 hodiny. Pečieme pri 200 stupňoch 10 - 15 minút.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.