Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Slané tyčinky
Suroviny: 1/2 kg múky, 80 g Hery, 25 g kvasníc, 1 čl soli, 1 dl kyslej smotany, vajce, rasca
Postup: V miske zmiešame múku s Herou, pridáme kvasnice rozmiešané vo vlažnej vode, soľ, smotanu a urobíme mäkké cesto. Na pomúčenej doske necháme prikryté 1/2 hodiny kysnúť. Cesto potom vyvaľkáme, pokrájame na 10 cm dlhé pásiky, vrch potrieme vajcom a posypeme rascou. Pásiky potom stočíme a uložíme na plech. V horúcej rúre upečieme dozlatista.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.