Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Sikulská polievka
Suroviny: 250 g hovädzieho mäsa (teľacieho alebo baranieho), 3 - 4 zemiaky, 250 g fazuľových strukov, 1 strúčik cesnaku, 1 - 2 dl smotany, saturejka, bobkový list, soľ
Postup: Z mäsa pripravíme perkelt, podlejeme ho 1 dl vody a pridáme na kocky pokrájané ošúpané zemiaky. Potom pridáme fazuľové struky, saturejku, bobkový list a soľ. Ku koncu varenia pridáme zápražku s roztlačeným cesnakom, prevaríme a pridáme smotanu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.