Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kurča Marengo
Suroviny: 1 kurča, 1 PL pretlaku, 15 malých cibuliek, 15 malých hríbikov (šampiňónov), 1 dl bieleho vína, 1 dl vývaru (z kocky), 50 g masla, 1 strúčik cesnaku, 10 g hladkej múky, korenie, soľ, olej, petrželka.
Postup: Rozporcované kurča si zo všetkých strán poopekáme na oleji do zlatista a opražené odložíme do tepla. Do výpeku pridáme pretlak, osolíme, okoreníme, posypeme hladkou múkou a krátko orestujeme. Miešame, až múka stmavne. Na masle podusíme dozlatista cibuľky a hríbiky. Do výpekovej omáčky pridáme odložené mäso, podusené cibuľky s hubami, rozlačený cesnak a podlejeme vínom a vývarom. Dusíme pomaly domäkka. Porcie mäsa obložíme hríbami, cibuľkami a polejeme omáčkou. Podávame s opečenými toastami alebo s opekanými zemiakmi. Posypeme nasekanou petrželkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.