Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Dobré pečené buchty s lekvárom
Suroviny: 500 g polohrubej múky, 150 g Hery, 20 g kvasníc, 1 čl kryštáľového cukru, 2 dl mlieka, 1 vajce, 50 g práškového cukru, 1 Pl citrónovej šťavy, stipka soli, slivkový lekvár, maslo, práškový cukor na posypanie
Postup: Kvasnice rozdrobíme 1 dl vlažného mlieka, pridáme kryštáľový cukor, premiešame a tento kvások necháme v teple podkysnúť. Do preosiatej múky rozmrvíme Heru, pridáme kvások, vajce, práškový cukor, citrónovú šťavu, ešte 1 dl mlieka a štipku soli. Všetko spolu vymiesíme na hladké cesto a dáme vykysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej doste vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a rozkrájame na štvorce cca 8x8 cm. Na každý štvorec položíme 1 PL hustého slivkového lekváru, cesto si preložíme cez lekvár, okraje dobre pritlačíme, aby lekvár pri pečení nevytiekol. Buchty potom poukladáme tesne vedľa seba na vymastený plech. Pri ukladaní buchiet zakaždým boky potrieme rozpusteným maslom. Pečieme v rúre pri 170 - 180 stupňoch cca 45 minút. Hotové buchty vyberieme z pekáča na misu a pocukrujeme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.