Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové rezne so zemiakovým ježkom
Suroviny: 500 g zemiakov, 500 g bravčového karé, 2 mrkvy, 2 petržleny, 250 ml bieleho jogurtu, 250 ml šľahačky, 100 g polohrubej múky, soľ, 2 vajcia, čierne mleté korenie, olej
Postup: Z mäsa nakrájame rezne, ktoré jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a na oleji ich prudko osmažíme z obidvoch strán. Osmažené rezne vyberieme a na výpeku orestujeme nastrúhanú mrkvu, petržlen, podlejeme vodou a chvíľu podusíme. Potom pridáme jogurt, šľahačku, celé necháme zovrieť a dochutíme. Omáčka je hotová. Nastrúhané zemiaky osolíme, pridáme vajcia, múku a premiešame. Toto zemiakové cesto vkladáme veľkou lyžicou do rozpáleného oleja. Vysmažením dostaneme tzv. ježkov. Podávame s mäsom a omáčkou. Jedlo dozdobíme čerstvo nakrájanou zeleninou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.