Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Do vlažného mlieka zamiešame cukor, rozdrobené kvasnice a vymiešame kvások. Necháme na teple 10 min. podkysnúť. Potom ku kvásku zapracujeme múku, olej, soľ a vypracujeme skôr redšie cesto. Necháme v teple asi 1/2 h kysnúť. Na hlbší plech vytretý olejom alebo stuženým tukom vylejeme nakysnuté cesto a okraje trocha povytiahneme hore po plechu. V miske si zmiešame smotanu, rozšľahané vajce, vegetu a kto má rád, aj nasekaný kôpor. Túto zmes natrieme na cesto a pekáč vložíme do vyhriatej rúry asi na 180 stupňov a pečieme asi 20-25 minút. Potom pečený posúch pokrájame na porcie. Hodí sa ku fazuľovej alebo šošovicovej polievke. Je to veľmi starý recept.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.