Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Na troške oleja osmahneme nasekanú cibuľu, pridáme vyžmýkanú kapustu, rascu, farebné korenie, podlejeme troškou vody a necháme dusiť. Kuracie rezne naklepeme, posolíme a osmahneme na troche oleja z bidvoch strán. Opečené ich uložíme do pekáčika. Na mäso rozložíme vrstvu udusenej kapusty a zalejeme vajciami rozmiešanými s jogurtom (koľko vajec, toľko kopcovitých lyžíc jogurtu). Dochutíme vegetou. Nalejeme na kapustu v pekáči a dobre uptlačíme, aby bola kapusta ponorená v smotane. Dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 25 minút.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.