Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Talianske rezne
Suroviny: mäso na rezne (kuracie, teľacie alebo morčacie), bazalka čerstvá (alebo aj mrazená), parmská šunka (môže byť gazdovská alebo aj moravské mäso), mozarella, soľ, korenie, vegeta, víno
Postup: Mäso pokrájame na rezne, osolíme, trocha okoreníme, jemne naklepeme a na každý rezeň dáme plátok šunky, na to lístky bazalky (môže byť aj kúsok sušenej rajčiny). Rezne cez polovicu preložíme a okraje sklepeme. Na oleji rezne orestujeme z oboch strán, podlejeme vínom a pod pokirevkou dusíme asi 10 - 15 minút. Potom rezne preložíme na pekáč, na každý dáme kolieska mozarelly a zapečieme v rúre. Podávame s ryžou a polejeme výpekom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.